Hoppa till innehåll
Balkong med högt läge. Myrstuguvägen 231 - Bjurfors

Bra läge - Sjöutsikt - Fint skick

  • På förhand
  • 72 kvm
  • 3 rum
  • 1 995 000 kr

Myrstuguberget, Huddinge

Myrstuguvägen 231

Utgångspris:
1 995 000 kr
Avgift:
5 907 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
72 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 6
Hiss:
Ja

*värme, varmvatten och bredband ingår

**Enligt bostadsrättsföreningen

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Henrik Holmqvist

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Huddinge

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Bra läge - Sjöutsikt - Fint skick

Beskrivning

Här har du möjligheten att förvärva en mycket fin lägenhet på Myrstuguberget. Lägenheten är fint renoverad och ytskikten är fina. Här finns även en inglasad balkong med sjöutsikt över Mälaren och Albysjön. Området är mycket trivsamt, tryggt, barnvänligt och utan biltrafik.

Myrstuguberget har många gemensamma ytor för barn att leka på. Här finns fotbollsplan, tennisplan, bordtennisrum och det är inte långt till Flottsbro med skidbacke, cykling och bad. Flottsbro omges av stora skogar för den som gillar att vara ute i naturen. I föreningen finns det övernattningsrum, festlokal och publokal. På några minuter nås Masmos T-bana samt Lidl.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Balkong med högt läge
  • Underbar utsikt
  • Utsikt mot Ekerö
  • Solnedgång
  • Myrstuguvägen 231
  • Fasad entrésida
  • Myrstuguberget erbjuder mycket
  • Karta parkering/garage
  • Karta fritidsaktiviteter
  • Karta lokaler
  • Karta tvättstugor
  • Sopsortering Myrstuguvägen

Planritning

Planlösning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
72 kvm*

*Enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 907 kr

värme, varmvatten och bredband ingår

Byggnadssätt

Byggår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Ett förråd hör till lägenheten

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i soligt västerläge med sjöutsikt

TV/bredband

Fiber ingår i avgiften

Parkering

P-platser finns i garage och utomhus som boende kan hyra. Kostnaden varierar mellan 250 kr och 443 kr per månad. Det finns totalt 278 st platser för personbilar fördelade på åtta garage. Det finns även 104 stycken utomhusplatser som man kan hyra för 250 kr/månad. För alla besökare finns det möjlighet att parkera på två olika gästparkeringar.
Till alla garage och utomhusplatser är det separat kö som hanteras av HSB Södertörn.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,209%
Andel av årsavgiften är
0,209%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
542 510 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Bostadsrättsförening

Namn
Mälarblick
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
411
Antal lokaler
35
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Mälarblick är en äkta förening på Myrstuguberget som ligger beläget vid kanten av Albysjön och har en fantastik utsikt. Området stod färdigt 1986 och består av 411 bostadsrätter uppdelat i lägenheter, radhus och fristående hus.
Inom föreningen erbjuds flera olika aktiviteter för alla åldrar i föreningens lokaler såsom snickarverkstad och en pub "dartföreningen Ants Hills" dit alla medlemmar och deras ev gäster är välkomna på fredagskvällar. Det finns även en tennisbana, fotbollsplan och boulebana. Föreningen har också övernattningsrum och mycket bra läge nära tunnelbana, hiss som tar dig från gatunivå upp till föreningen.
Föreningen har en hemsida: brfmalarblick.se/
Juridisk person godkänns inte.
Brf mälarblick äger marken.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Södertörn. En avgiftshöjning genomfördes 2024-01-01 med 5%

AVGIFTER TILL HSB
Köparen skall betala en andelsavgift till HSB Södertörn om f.n. 500 kr/delägare samt en årsavgift om f.n. 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid avflyttning från lägenheten och utträde ur HSB.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Fasaden målad 2005-2006
Utbyte av fläktar i alla radhus 2008
Utbyte av termostater 2008
Garage renoverades 2010-2011
Renovering fönster & altandörr 2013
Spolning av stammar 2014
Målning av fönster & fasad 2015
Telia fiber 2015
Renovering bastu 2016.
Nya dagvattenbrunnar i garagen 2017
Renovering av ”poolhuset” utsikten 2019. Poolhuset är en av två bastuanläggningar i föreningen.
Lekparker har förbättrats 2019
Nya planteringar och byte av kantsten samt asfaltering i stora delar av området 2019.
Inre tillsyn med fuktmätning under 2021.
Byte av hissar 2021
OVK 2022
Under 2020-2026 kommer alla tak att bytas.
Under 2023-2028 kommer undercentraler att bytas samt bärande betongvägg i garage N2
2024: Installation av laddplatser för elbil
2024: Stamspolning

Närmaste 5-åren ska följande utföras
2024: Uppdatering av skyddsrum
2024: Miljöhus ska byggas
2024: Fönstermålning på radhusen

Parkering

P-platser finns i garage och utomhus som boende kan hyra. Kostnaden varierar mellan 250 kr och 443 kr per månad. Det finns totalt 288 st platser för personbilar fördelade på åtta garage. Det finns även 111 stycken utomhusplatser som man kan hyra för 250 kr/månad. För alla besökare finns det möjlighet att parkera på två olika gästparkeringar.
Till alla garage och utomhusplatser är det separat kö som hanteras av HSB Södertörn.

TV/bredband

Under 2015 installerade föreningen fiber (Telia) vilket ledde till att det numera tillkommer en obligatorisk kostnad på 150kr/mån för TV, bredband och telefoni.

Gemensamma utrymmen

Det finns förråd till lägenheterna.
Föreningen har 5 olika lokaler som alla medlemmar kan hyra. Det finns både festlokal och övernattningsrum. Utöver det har de även olika aktiviteter som medlemmarna kan ta del av, det finns bl.a. bastu, lekplats, boulebana, tennisbana m.m. Föreningen har 8 stycken tvättstugor som alla medlemmar får ta del av. Majoriteten av tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, men det finns också tvättstugor med maskin för grovtvätt samt fintvätt. Se mer information om var dessa ligger på föreningens hemsida.

Övrigt

BUDGIVNING
Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet.
Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

AVGIFTER TILL HSB
Köparen skall betala en andelsavgift till HSB Södertörn om f n 500:-/delägare samt en årsavgift om f n 300:-/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid avflyttning från lägenheten och utträde ur HSB.

Om Huddinge

Att bo i Huddinge kommun

Huddinge är för dig som söker närhet till badklippor, strövområden och sportaktiviteter men samtidigt direkt närhet till storstadspulsen i centrala Stockholm.

Sett till folkmängd så är Huddinge den näst största kommunen i Stockholms län. Det gör att kommunen erbjuder en stor bredd av olika boenden. I norra delen av Huddinge som gränsar mot Stockholms stad ligger Stuvsta-Snättringe och Segeltorp. Här finns villor och småhus, men även flerfamiljshus såsom kedjehus och radhus i Myrängen och Snättringedalen.

Söderöver ligger Sjödalen-Fullersta som utgör Huddinges centrala delar. Området består till hälften av villor och radhus, och till hälften flerfamiljshus. Här ligger Huddinge Centrum med sin charmiga småstadskänsla och öppna torgmiljö. I centrumet kan du spendera timmar med att botanisera bland såväl de mest kända klädkedjorna som små specialbutiker. Välsorterade matvarubutiker finns i form av Hemköp och Coop där den senare fungerar som postombud. Centrumet inkluderar även faciliteter som vårdcentral, apotek, optiker och tandläkare. Från centrumet tar du dig enkelt till pendeltågsstationen och därifrån vidare till Stockholms innerstad på ca en kvart.

Vid sidan av Huddinge centrum finns lokala affärscentrum utspridda på en rad platser i kommunen, däribland ett av Stockholms mest populära i form av Kungens kurva intill Segeltorp. Här ligger världens största IKEA-varuhus och ett flertal andra kända varuhuskedjor. I Kungens kurva ligger även shopping- och nöjescentret Heron City med ett brett utbud av butiker, bowling, restauranger, 18 olika biodukar med mera.

Populära Rådsparken ligger ca 10 minuters gångväg från Huddinge centrum och är perfekt för barnfamiljer. Bland annat finns skatepool, klätterblock och konstgräsplan. Men mest uppskattat är ett stall för djurintresserade barn i alla åldrar. Stallet innehåller bland annat åsnor, getter, får, kaniner och höns där barn får delta i verksamheten och lära sig att ta hand om djuren. I anslutning till parken finns faciliteter som toaletter med skötbord, café och micro för medhavd matsäck.

I närheten av Huddinge centrum ligger även Sjödalsparken. Där finns två boulebanor, en tillgänglighetsanpassad lekplats och en scen. En årlig höjdpunkt är den populära blues- och jazzfestivalen som hålls i parken.

Naturupplevelser och fritidsaktiviteter bjuder Huddinge generöst på där ungefär en tredjedel av kommunens yta är naturreservat. Längs Huddinges många sjöar och vattendrag finns badmöjligheter från klippor och stränder – några lugna, andra mer livfulla. I Gömmarens naturreservat finns en särskild hundbadplats där hundar får bada okopplade. För den fiskeintresserade så tillåts fiske i flera av vattnen där fångsten kan bestå av allt från öring och abborre till gädda och mört. Oftast krävs att du köper ett fiskekort för några hundralappar.

Ett välbesökt friluftsområde är Flottsbro ca 3 km från Huddinge centrum. I området finns flera vandringsleder och motionsspår. Träningen kan avslutas med ett dopp vid det populära Flottsbrobadet. Här finns även möjlighet att hyra kanoter och trampbåtar. På vintern åker man skridskor när sjön frusit till is eller tar skidorna till Flottsbrobacken som är länets högsta skidbacke med tillhörande skidanläggning.

I Huddinge finns ett stort antal förskolor och grundskolor samt fyra kommunala och två fristående gymnasieskolor. I Flemingsberg ligger dessutom Södertörns högskola.

Flera vårdcentraler finns i kommunen samt Karolinska universitetssjukhuset, ett av Europas ledande universitetssjukhus som erbjuder ett brett spektrum av vård.

Kollektivtrafiken till och från Huddinge utgörs av pendeltåg, tunnelbana och bussar. Via bil tar det ca 20 minuter från Huddinge centrum till centrala Stockholm. Även inom kommunen är kommunikationen i regel god.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Huddinge? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Myrstuguvägen 231

Myrstuguvägen 231

14332 Vårby

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Myrstuguvägen 231

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder