-
Köpa
Köpa -
Sälja
Sälja - Hitta bostad
- Skapa bevakning
- Hitta mäklare
Unik 2:a med radhuskänsla!
Hallunda, Botkyrka
*inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband.
**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren
Välplanerad - Inglasad uteplats - Bra skick
Välkommen till denna fantastiska 2:a, perfekt belägen i Hallunda. Denna lägenhet erbjuder en perfekt kombination av modern stil, nyrenoverade ytor och en underbar utomhusmiljö.
Lägenheten har genomgått en nylig renovering och presenterar sig nu med stilrena och moderna detaljer. Allt från golv till tak är omsorgsfullt uppdaterat för att skapa en fräsch och inbjudande atmosfär.
Med en yta på 44,5 kvm² är denna lägenhet välplanerad och utnyttjar varje kvadratmeter på ett effektivt sätt. Här finner du ett rymligt sovrum samt badrum.
En av höjdpunkterna i denna bostad är den stora, underbara inglasade uteplatsen.
Bostaden har ett utmärkt läge med närhet till bekvämligheter och goda kommunikationer. Här har du tillgång till närliggande butiker, restauranger och grönområden för avkoppling och rekreation.
Välkommen till din framtida oas för bekvämt och stilfullt boende i Hallunda!
*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren
inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband.
Ja
Ja
Hos Brf Timotejen har vi två stora parkeringsplatser, den ena vid Timotejvägen och den andra vid Hampvägen i närheten av vändplanerna. Där finns det P-platser att hyra för föreningens medlemmar.
Är du i behov av en P-plats så kontakta vår förvaltningskontor, antingen att få en redan ledig plats eller att ställa dig i kön.
GÄSTPARKERING
Gästparkering finns vid vändplanerna vid Timotejvägen och Hampvägen. Priset på gästparkeringen är 4:- kr / timmen eller 40:- kr / dygnet.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Detta är nuvarande ägares driftskostnader och kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer. Elförbrukningen faktureras i efterskott och läggs på månadsavgiften. Obligatoriskt filterabonnemang med 90kr/mån tillkommer.
Brf Timotejen har adresserna Hampvägen och Timotejvägen i Norsborg. Föreningens fastigheter uppfördes år 1974.
Brf Timotejen omfattas av 8 hus, 448 lägenheter. Varje hus har 8 våningar och lägenheterna är från 1 till 4 rum och kök. På gårdarna, mellan höghusen, finns det komplementhus som inrymmer tvättstugor, miljörum, cykelrum, snickarbod och till med ett gym.
Garagerenovering: Garagerenovering är slutförd och samtliga garageportar är på plats.
Målning garage: Målning av garage kommer påbörjas inom kort.
Fönsterprojekt: Fönsterprojektet börjar närma sig sitt slut då man är i sista gården, Timotejvägen jämna
EL-laddplatser: Förarbetet har påbörjats och styrelsen räknar med att det inom ett par månaders tid kommer finnas ett antal EL-laddplatser på vardera parkering, Timotejvägen och Hampvägen.
Stambyte: Styrelsen vill återigen påminna om att tänka på att stambytet inte ligger alltför långt bort. Tänk efter om det är värt att renovera badrummet innan ni gör det. Vi ser löpande över situationen och har en preliminär tidsplan med start om ca 2-4 år. Stambyte planeras att göra närmsta åren.
EL-laddplatser: Förarbetet har påbörjats och styrelsen räknar med att det inom ett par månaders tid kommer finnas ett antal EL-laddplatser på vardera parkering, Timotejvägen och Hampvägen.
BOENDEPARKERING
Hos Brf Timotejen har vi två stora parkeringsplatser, den ena vid Timotejvägen och den andra vid Hampvägen i närheten av vändplanerna. Där finns det P-platser att hyra för föreningens medlemmar.
Utomhus finns dels vanliga enkla rutor, dels ett antal platser med möjlighet för koppling av el till motorvärmare. Därutöver finns det garage på vardera ställen med 20 P-platser var. I anslutning till respektive garage finns det också en MC-garage.
Är du i behov av en P-plats så kontakta vår förvaltningskontor, antingen att få en redan ledig plats eller att ställa dig i kön.
GÄSTPARKERING
Gästparkering finns vid vändplanerna vid Timotejvägen och Hampvägen. Priset på gästparkeringen är 4:- kr / timmen eller 40:- kr / dygnet.
Tvättstuga
Brf Timotejen har fyra tvättstugor, en per gård, i komplementhuset på respektive gård.
Mysingen
Brf Timotejens festlokal heter Mysingen och finns på Timotejvägen 16, i komplementhuset vid gården Timotejvägen jämna.
Bastu
Brf Timotejens bastu finns på Hampvägen 15, komplementhuset vid gården Hampvägen ojämna. Ingång är från sidan mot parkeringar.
Bastu
Brf Timotejens bastu finns på Hampvägen 15, komplementhuset vid gården Hampvägen ojämna. Ingång är från sidan mot parkeringar.
Miljörum och återvinning
Hantering av avfall inom Brf Timotejen följer principerna och reglerna för källsortering och återvinning. Hanteringen har utformats i samråd med SRV för att underlätta hämtning av avfall och återvinningsbart material.
Den genomgående tanken är att hela hanteringen ska vara praktiskt och enkelt för användare samt miljövänlig både för omgivande natur och för de boende i föreningen.
Cykelrum
Hos oss på Brf Timotejen finns fyra cykelrum, en i varje komplementhus.
BUDGIVNING - Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet. Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.
Spekulanter uppmanas att noggrant undersöka lägenheten före köpet, som överlåtes i det skick och med den utrustning som föreligger i dag, med undantag av säljarens åtagande om flyttstädning.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Hallunda/Norsborg är en kommundel vid Mälaren i norra Botkyrka. Bebyggelsen består av många flerbostadshus från 70-talet kompletterad med nyare bebyggelse i alla former, bostadsrätter, radhus, kedjehus och även villor. Botkyrka Kommun har flera planer på gång om att utveckla områdena.
Hallunda/Norsborg består av bostadsorterna Hallunda, Norsborg, Eriksberg och Slagsta. Eriksberg är ett mindre område med milsvidd utsikt från på berget söder om Norsborg. Slagsta är ett småhusområde i östra delen av kommundelen.
Området hade en levande jordbruksmiljö innan höghusen kom till inom miljonprogrammet på 70-talet. Mycket av marken till den s.k. Botkyrkastaden styckades av från Hallunda Gård. I Hallunda byggdes höghus och HSB byggde bostadsrätter. Norsborgs flerbostadshus har den klassiska gårdsbildningen med fina lekplatser och bra parkeringar. Norsborg har också ett stort område med radhus och parhus som kännetecknas av att de är byggda med väl bevarade naturområden omkring sig. Mycket nya hus har byggts efter 70-talet och fler bostadsrätter har tillkommit.
Det finns många planer om ytterligare utbyggnad och modernisering. Förslagen har kommit olika långt i Botkyrka kommuns hantering. Förslag finns t.ex. om utveckling av området runt Brunna ip genom att göra det till en central idrottsnod och mötesplats, förnyade och fler idrottsfunktioner ska skapas, fler lägenheter ska byggas och en ny förbindelse till andra sidan E4/E20 anläggas. Ett nytt bostadsområde förslås i Prästviken, ett område sydväst om Botkyrka Kyrka, med 400 nya bostäder i flerbostadshus och 80 radhus/småhus. Hallunda Gårdspark med sammanlagt 600-800 nya bostäder är ett projekt där herrgårdens trädgård ska öppnas upp och förvandlas till en stadspark och ett rekreationsområde. De nya husen ska vara 2-5 våningar och få olika utformning områdesvis. Det blir variation av radhus, villor och flerbostadshus. Området ska förses med förskola, vård- och omsorgsboende, handel, restaurang och en handelsträdgård som kan ha egna odlingar.
Hallunda och Norsborg har varsin T-banestation. Norsborg är ändstation på röda linjen. Det tar drygt 30 minuter att ta sig till Stockholm C. Flera busslinjer går igenom området. Buss 151 kör till Fridhemsplan via Hornstull. Tvärförbindelserna är goda. Buss 171 går till Fittja, Huddinge sjukhus, Flemingsberg. Buss 702 går till Fittja och 708 och 738 till Alby, Tumba (pendeltåg), Rönninge/Salem. Med sin nära placering till E4/E20 tar man sig också fram bra med bil. Det tar ungefär 20 minuter till Stockholm respektive Södertälje.
I Hallunda finns en av Botkyrka kommuns största centrumanläggningar, Hallunda Centrum. Här finns restauranger, caféer, en mängds butiker, ett stort antal service inrättningar, bibliotek och ett Medborgarkontor. I Norsborg finns livsmedelsbutik, restaurang, butiker och torghandel. Det är bara några minuters bilresa till andra köpcentrum, t.ex. ICA Maxi i Alby, Botkyrka Handelsplats, Kungens Kurva, Skärholmens Centrum, IKEA, m.m.
Det är tätt mellan förskolorna i Hallunda/Norsborg och det finns sju grundskolor i kommundelen. Botkyrka Kommun har fyra kommunala gymnasieskolor och två fristående. Närmaste gymnasium är St Botvids Gymnasium i Hallunda. Det finns många kyrkor och olika religiösa samfund i Hallunda/Norsborg.
Trots sina bra placering till vägar och kommunikationer, endast 2 mil från Stockholm, ligger Hallunda/Norsborg mycket nära naturen. I norr gränsar man till Mälaren med alla möjligheter det erbjuder. Närmaste badet är Slagsta Badet. I Slagsta finns också en stor Marina. Mälarpromenaden är en natur- och kulturstig som går längs Mälaren från Norsborgs Herrgård till Slagsta färjeläger mot Ekerö. Norsborgsstråket är en lång vandringsled från Norsborg T-banestation till Stortorget i Gamla Stan. Hallunda natur- och kulturstig går mellan Norsborgs Herrgård/Hundhamra fornborg i väst och Slagsta Hällristning i öst. Den 4,5 km långa vägen passerar 13 intressanta historiska platser.
Området har gott om fornlämningar. Hallundaboplats är från yngre bronsåldern, 1000-900 år f.Kr. Här finns unika fornlämningar med rester av hus i form av stolphål och härdar. Det tyder på att det har funnits ett större samhälle i Hallunda på bronsåldern. Hallunda nämns första gången i skrift 1442 och stavades Halunde. Hallunda gård är en privatägd herrgård från 1700-talet belägen nära Mälaren väster om Slagstas småhusområde. Namnet Norsborg kommer från herrgården och lantegendomen med samma namn. Gården låg vid en vik av Vårbyfjärden. Området hette redan Borg och fick sen heta Norsborg efter Eleonora Stjernstedt som bodde i herrgården på 1700-talet med sin make greve Johan Liljencrantz. Han var en tidigare finansminister till Gustav III. 1900 köpte Stockholm Stad marken då man drog vattenledning från Bornsjön och anlade Norsborgs vattenverk, som idag förser 11 kommuner med vatten. Huvudgården på Norsborgs Herrgård brann ner 2019.
Det finns ett stort utbud av idrott i området. Här ligger Botkyrka Rackethall, Botkyrka Hallen och Brunna ip.
Riksteatern och Folkets Hus håller till i Hallunda. Folkets Hus har en stor verksamhet med bio, teater, dans och utställningar. Ungdomarna i området har en fritidsgård som heter Musikhuset. I Hallunda/Norsborg finns något för alla.
Köpa, sälja eller värdera bostad i Hallunda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.
Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.
När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.
Ansvarig mäklare