Hoppa till innehåll

Alla drömmars hästgård med 5 hektar mark, renoverad bostad, fina ridvägar och ridhus runt knuten!

Bondrum, Tomelilla

Bondrum 1401

Utgångspris:
8 995 000 kr
Antal rum:
6
Typ:
Hästgård, inriktning hästgård
Areal:
5 ha

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Micaela Rydberg

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Österlen

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Alla drömmars hästgård med 5 hektar mark, renoverad bostad, fina ridvägar och ridhus runt knuten!

En bit in från vägen ligger fastigheten som omfattas av 180 kvm bostad, pool- och orangeri, renoverat stall, garage samt 5 ha skog- och betesmark.

Beskrivning

Kanske är det dags för er att förverkliga drömmen om en egen gård på Österlen?

Välkomna till denna fantastiska egendom, en komplett planerad mindre hästgård om 5 hektar skogs- och betesmark med tillhörande stall, loge, garage och 180 kvm renoverad mangårdsbyggnad. Fastigheten erbjuder en fulländad naturupplevelse invid öppna fält å ena sidan och vacker bokskog å andra sidan, med ridklubbsanläggning i direkt förbindelse till fastigheten. Alldeles i närheten ligger Kronovalls slott och inom kort körsträcka nås stränder, skolor och fullt serviceutbud.

Gården med den pampiga 40-talsvillan skymtas från väg 19 bakom vackra mur och smidesgrindar. Tillsammans med stall och garage bildar byggnaderna en innergård med gott om parkeringsplatser. Mot väster sträcker sig fastighetens tillhörande marker som består av 3 beteshagar samt ett parti skog. I den tillhörande skogen leder en promenad vidare till ridhus och ridbana, bara 2 minuter från stallet. Ridhuset är en fin anläggning med fibersand, läktare och sällskapsrum, även en utebana finns. Att fritt kunna nyttja ridhus och ridbana som ligger alldeles inpå knuten men som ni själva slipper underhålla får ses som en ovärderlig och fullkomligt unik tillgång.

Mangårdsbyggnaden uppfördes 1948 och är väldigt välplacerad, med bästa möjliga uppsikt och vy. Husets 180 kvm har genomgått en fullskalig renovering de senaste 3 åren vilket bland annat inkluderat värmekälla, våturymme, kök, genomgång av el och vvs samt tillbyggnad av luxuöst glasat uterum, inomhuspool och mycket mer. Bostadens entréplan har en omfångsrik och ljus planering i form av kök, vardagsrum och matsal, duschrum, härlig entréhall samt ett allrum/kontor, varav det sistnämna under de senaste åren har verkat som salong. År 2022-2023 färdigställdes två tillbyggnader mot nordväst, här har ett ljuvligt inglasat uterum tagit form i direkt anslutning till ett nytt poolrum. Den pampiga kaminen, de förtjusande materialvalen och de inmurade bänkarna med växtlighet i ger en förnimmelse av Toscana, allt med utsikt över den egna marken i direkt kvällssol.

I husets totalt 6 r.o.k ligger det vackra brädgolv i nästan vartenda rum. Materialvalen och färgsättningen bidrar med unik charm och karaktär men stöttas även upp av de tre eldstäderna som alla funnit en given plats - en i vardagsrummet, en på ovanvåningen samt en i det glasade uterummet. På ovanvåningen finns idag 3 möjliga sovrum samt två allrum. Här finns även en balkong i söderläge varifrån utsikten mot slättlandskapet är fantastisk. Slutligen på övre plan finns ett otroligt snyggt designat badrum i sobert utförande, våtrutymmet blev totalrenoverat under 2022 med vattenburen golvvärme. I husets källare, som har putsade väggar samt gjuten platta, ges ytterligare förvaringsmöjligheter i tvättstuga, torkrum, pannrum samt två förvaringsrum.

Utvändigt finns förutom boningshuset ytterligare två ekonomibyggnader, en garagebyggnad med plats för flertal bilar samt ett nyrenoverat stall bredvid sadelkammare och lada. Biytorna på fastigheten är om totalt ca 420 kvm varav stallet är cirka 100 kvm, här är det numera många meter upp till tak och tre stora boxar har tagit form om 16-18 kvm vardera. I direkt anslutning ligger gjuten gödselplatta och i stallet finns spolspilta med varmvatten. Vägg-i-vägg med stallet ligger stor lada om ca 150 kvm för förvaring av t.ex. hö och halm. Här har även en helt ny uppvärm sadelkammare byggts med gott om förvaringsmöjligheter och snygg inredning, bl.a med sadel- och tränshängare från Qvesarum. Övriga biarea består av fristående garage- och verkstadslänga som kan inrymma såväl motorfordon som redskap, foder och material. Alldeles mot väster angränsar den väl tilltagna marken om nästan 5 hektar med tre vackert kuperade hagar, ett parti skog samt en promenadväg mot nordväst vilken leder till ridanläggning, en ungefärlig promenad eller ritt på 3 minuter. Det finns även fina ridvägar både runt gården och runt knuten!

Kanske det är just ni som fortsätter med djurhållning här på gården? Oavsett tankar och behov kan det bli verklighet här på Bondrum 140!

Rumsbeskrivningar

Entréhall
Entréhall med goda avhängningsmöjligheter och vacker trappa upp till övre plan, här ligger klinker ovan vattenburen värme. Väggarna är målade i matt färg (kulör sommarsnö). Hatthylla och skohylla är från Qvesarum i gjutjärn/ek.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med eldstad, här ligger vackra målade trägolv och väggarna är målade i samma kulör som hallen.

Sovrum/salong entréplan
Rummet ligger mot sydost med vackert ljusinsläpp genom stora fönster, här är det samma färg på väggarna som i hallen samt målade trägolv.

Kök
Köket är totalrenoverad med vattenburen golvvärme, grönt kakel, svart granitbänksskiva som går genomgående även på köksön samt ljusgråa snickerier från Ikea. Köket är utrustat med side-by-side kyl/frys från LG, spishäll från Electrolux, samt ugn, mikro och diskmaskin från Ikea. I anslutning till kök ligger skafferi och nedgång till källare.

Badrum entréplan
Badrummet nås via entréhallen och har tak med infällda spotlights, vattenburen golvvärme, handukstork (el), samt klinker på golv och kakel på väggarna. Utrymmet är inte renoverat i närtid men är däremot upprustat med bl.a ny duschvägg.

Övre hall
Vackert rum att komma upp i på övre plan, här har det öppnats upp till nock och golv och väggar är målade ljust. Rummet kan nyttjas efter behov men används idag som kontor, invid utgång till balkong i söderläge.

Sovrum 1 Övre plan
Stort sovrum mot öster med grönmålade väggar och målade trägolv. Här finns 3 inbyggda garderober.

Sovrum 2 Övre plan / Klädkamma
Sovrummet mot sydväst i huset är idag inrett som klädkammare men blir enkelt ett sovrum, här finns flertal garderober. Rummet har målade trägolv och målade väggar.

Sovrum 3 Övre plan + Allrum
Stort sovrum mot norr i direkt anslutning till allrum uppe med eldstad. Här är det målade tak och väggar.

Badrum Övre plan
Utrymmet var tidigare sovrum/klädkammare men blev under 2022 omgjort till lyxigt badrum. Här är det vattenburen golvvärme under klinker, kakel på väggarna, inbyggda skåp, stor dusch (måttbeställda duschdörrar finns att installera om nästa ägare önskar), handfat, handdukstork (el). Kvalitetsdokument finns!

Källarplan
Källarplanet inrymmer 4 utrymmen fördelat på pannrum, torkrum, 2 förvaringsutrymmen och tvättstuga. I tvättstugan ligger klinkergolv och väggarna är enbart putsade, tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Här finns även poolanläggningen. Källaren nås både utifrån från väster samt inifrån huset via skafferiet som ligger vägg-i-vägg med köket.

Håll koll på detta objekt

Film

Film

Bilder

  • Nybyggt uterum - en fantastisk tillgång
  • Renoverat stall med 3 stora boxar samt spolspilta med varmvatten
  • Fastigheten består om ca 5 ha bete och skog. Här skymtas även det intilliggande ridhuset!
  • Innergården ramas in av garage, stall & lada samt det pampiga boningshuset
  • År 2023 färdigställdes tillbyggnader i form av pool samt uterum
  • Underbar miljö!
  • Även dusch finns, gömd bakom vikskärmar
  • Pool, uterum och uteplatser vetter mot varmt och soligt västerläge
  • Huset är väldigt välplacerad, med bästa möjliga uppsikt och vy.
  • Här trivs träd och medelhavsväxter utomordentligt!
  • En av boningshusets tre eldstäder
  • Ljust och trivsamt allrum med kamin och målade trägolv
  • Ett skafferi skymtas till vänster, i perfekt anslutning till köket
  • Det vackra köket blev totalrenoverat under 2021-2022, här ligger vattenburen golvvärme
  • Trädäck i anslutning till kök, denna vetter mot öster
  • Underbar utsikt från köket
  • Sovrum/kontor på entréplan, vilket i dagsläget används som salong
  • Fräscht duschrum på entréplan
  • Genomgående uppfräschade ytskikt och vackra material!
  • Övre hall med härlig rymd!
  • Utsikt över gårdsplanen ner mot landskapet i söder
  • Allrum och master bedroom ligger i direkt anslutning
  • Badrummet totalrenoverades under 2022 med ett alltigenom elegant utförande
  • Klädkammare, vilken lika väl kan inredas som sovrum
  • I passagen mellan kök och vardagsrum, till höger nås skafferi samt trappa till källaren
  • I källaren inryms tvättstuga, torkrum, pannrum samt två förråd
  • Den stora gårdsplanen är en verklig tillgång
  • Vackra kuperade hagar
  • Totalrenoverat stall med alltigenom rymliga ytor
  • Boxarna är mellan 16-18 kvm stora och takhöjden är slående!
  • Uppvärmd sadelkammare med påkostad inredning från Qvesarum
  • Roligt att ni kikade förbi Bondrum 1401, kanske är detta ert drömboende?
  • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Planritning Entréplan

Planlösning

Planritning Övre Plan

Planlösning

Planritning källare

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Bondrum 14:1

Information

Typ
Hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Inriktning
Hästgård
Antal skiften
1
Utgångspris
8 995 000 kr
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Rum
6
Boarea
180
Byggnadsår
1948

Byggnadssätt

Fasad
Puts
Grund
Betong/Källare
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme via luft/vattenvärmepump från 2021 samt 3 eldstäder
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3-glas samt 2-glas med extraglas

Ombyggnad, Renoveringar

Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
2021-2022: Stor renovering av boningshuset vilket inkluderat samtliga ytskikt
2021-2022: Totalrenovering av kök
2021-2022: Totalrenovering av badrum på övre plan
2021-2022: Öppnat upp i nock i övre hall
2021-2022: Tillbyggnad av glasat uterum
2021-2022: Tillbyggnad av poolrum
2021-2022: Totalrenovering av stall
2021-2022: Totalrenovering av sadelkammare
2021-2022: Ny uteplats vid stall
2021-2022: Ny uteplats mellan uterum och poolrum
2021-2022: Anläggning av uppfart, trädgård
2021: Ny luft/vattenvärmepump
2022: Nytt reningsverk
Och mycket mer!

Renoveringar utförda av föregående ägare:
2015: Installation av kamin vardagsrum samt allrum övre plan.
2015: Installation av ny el i logen
2020: Nytt pump vattenbrunn

Besiktning

Besiktigad
Nej

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten via Grävd brunn, nytt reningsverk installerat 2022. Därefter togs ett vattenprov. Enskilt avlopp via trekammarbrunn med godkänd infiltration från 2006.

Planbestämmelser

Fornlämning (1 st)

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd (2023)
Småhusmark på lantbruk, Taxeringsvärde
295 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk, Taxeringsvärde (1948)
1 939 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
454 000 kr
Ekonomibyggnad, Taxeringsvärde
162 000 kr
Totalt
2 850 000 kr

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Värme
49 685 kr
Försäkring
10 005 kr
Renhållning
1 800 kr
Vatten/Avlopp
1 050 kr
Summa
62 540 kr

Kommentar VA: Kostnaden för slamtömning är specificerad. Kommentar uppvärmning/hushållsel: Notera att hushållselen är inkluderad i uppvärmningskostnaden.

Driftskostnad (per år) - Sammanfattning

Summa
62 540 kr
Elförbrukning
21 348 kWh/år

Kommentar VA: Kostnaden för slamtömning är specificerad. Kommentar uppvärmning/hushållsel: Notera att hushållselen är inkluderad i uppvärmningskostnaden.

Mark

Betesmark

Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

Övrigt

- Det finns gott om utebelysning på samtliga byggnader, näst intill alla är kopplade till skymningsrelä.
- I bostaden är flera delar av belysningen kopplade till Plejd (appstyrt)
- Läs mer om ridklubben och den intilliggande ridhusanläggningen på Österlens Ryttarförenings hemsida, webbplatsen nås under "länkar".
- Poolen är 1 meter djup och har måtten ca 2,3x3,2.

Det är Österlens Ryttarförening som förvaltar ridhuset som angränsar till fastigheten.

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttagna om sammanlagt 2 050 000 kr

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
4
Övrigt
1
Totalt
5

Övriga byggnader/utrymmen

Ekonomibyggnader

Stall- och lada

Ca 100 kvm totalrenoverat stall med spolspilta (med varmvatten) samt 3 stora boxar, två om ca 18 kvm samt en om ca 16 kvm.
Lada: Vägg-i-vägg med stallet, till ytan ca 150 kvm, gjutet golv och el finns.
Sadelkammare: Isolerad och uppvärmd sadelkammare med gott om förvaring samt sadelhängare och tränshängare från Qvesarum.

Garage- och verkstadsbyggnad

Garagebyggnad: Långsträckt byggnad med fasad i puts/plåt, här finns gott om plats för 3 bilar men även utrymme för hobbyverksamhet/verkstad.

Om Bondrum

Att bo i Skåne-Tranås

Rara Skåne-Tranås är sinnebilden av en genuin skånsk by. I pittoresk miljö samlas låga hus i korsvirke och pastellfärgad puts kring kullerstenstorget på Österlen en knapp mil utanför Tomelilla. Men det är invånarnas unika engagemang i aktiviteter som t ex Blomsterfesten och stjärnkrogen Daniel Berlin som gör byn verkligt speciell och har gett den världsrykte.

Charmerande Skåne-Tranås är idag etablerat som centrum för livskvalitet och matkultur. Byn har ett historiskt arv som en välkommande rastplats med gästgivargårdar, torghandel och annan kommers där den ligger i korsningen mellan de två gamla huvudvägarna som genomkorsar Skåne, Kristianstad – Ystad och Malmö – Simrishamn. När järnvägen, i början av 1900-talet, drogs via Tomelilla bevarades by-kärnan i Skåne-Tranås i stort sett intakt.

Det finns idag ca 300 boende i byn men den lockar många besökare. Den pittoreska bebyggelsen och det lokala mathantverket har hyllats i The New York Times vilket ger långväga gäster.

Runt det gamla kullerstenstorget ligger låga hus med väggar putsade i pastellfärger samt korsvirkeshuset Tranesgården som är en konferensanläggning i genuint historisk miljö. Bakom torget, intill den gamla kvarndammen, ligger vandrarhemmet Munkamöllan. Byarundan kallas den ca 2 km långa promenadslinga där skyltar som berättar om byggnaderna och de händelser som format bybornas livsöden.


Här finns ett kafé, chokladfabriken Österlenchoklad med tillhörande butik, samt plantskolan Rosenhagen. I ett 150 år gammalt hus serverar krögare Daniel Berlin en gastronomisk upplevelse. Krogen, som inte har mer än fem bord, bjuder en 20-rättersmeny till de gäster som ibland färdats över världshaven för att njuta mat från Österlen. Daniel Berlins krog finns med i White Guide med statusen Global Mästarklass.

I byn finns en idrottsplats med fotbollsplan, boulebanor samt tennisbana. En mindre idrottshall används till samlingslokal för en mängd föreningar och anrika Tranås Ungdomsförening. De arrangerar enligt gammal tradition den uppskattade Blomsterfesten, en färg- och formrik upplevelse. Idrottshallen används som ateljé vid kurser i akvarellmålning och vintertid tränar även byns yxkastare där. Friluftsfrämjandet är också aktivt på orten, naturen erbjuder en rik flora och fauna där vackra bokskogar varvas med slättlandskap.

I byn Fågeltofta, på ett avstånd av 5 km från Skåne-Tranås finns en kyrka som är mycket populär vid bröllop. Här ligger även barockslottet Kronovall i en grönskande skulpturpark. På slottet sker vinproduktion och det gamla stallet är idag restaurang som serverar vedugnsbakade pizzor. Samhällena Frörum samt Bondrum ligger båda utmed väg 19 norr om Skåne-Tranås i lantlig miljö på ett avstånd av 4 respektive 6 km.

Skåne-Tranås ligger i Tomelilla kommun med centralorten inom ett avstånd av 9 km och kuststaden Ystad på ett avstånd av 25 km. I Tomelilla erbjuds service som högstadieskola,vårdcentral, butiker och restauranger. Förskola och grundskola åk 1-6 finns i grannbyn Onslunda. Även pendlingsmöjligheterna är goda med tågförbindelser till Malmö och Lund och busstrafik till orter i regionen. Med regionbussen från Skåne-Tranås når man Tomelilla efter 12 min. Flygplatserna Sturup respektive Kastrup ligger lämpligt 6 mil respektive 11 mil bort.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Bondrum? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bondrum 1401

Bondrum 1401

27392 Skåne-Tranås

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Mäklare

Jag är intresserad av Bondrum 1401

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo