Hoppa till innehåll

Gröndal, Malmö

Per albin hanssons väg 56A

Utgångspris:
1 095 000 kr
Avgift:
4 665 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
54 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
9 av 11
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår vatten, värme samt ett analogt grundutbud av TV-kanaler, och varje lägenhet har möjlighet att teckna en fördelaktigt internetuppkoppling (500/500). Föreningen har gemensamt upphandlad el, vilket debiteras kvartalsvis på avin.

**Areauppgifter enligt bostädsrättsföreningen

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Anders Nilsson

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Trivsam och yteffektiv lägenhet belägen i stabil och välskött HSB-förening. Bra läge vid Mobilia och stadens kommunikationer. Våning 9!

Beskrivning

Precis intill nya Mobilias breda utbud av shopping och restauranger finner vi Per Albin Hanssons väg 56a. Här presenterar vi en tvåa belägen högt upp i huset! Vi bor med andra ord så gott som mitt i smeten med lugn känsla utanför dörren. Som om inte detta vore tillräckligt har vi promenadavstånd till Pildammsparkens rekreationsområde men även fantastiska kommunikationsmöjligheter till såväl city, Triangeln, Emporia/Hyllie, Danmark och Köpenhamn som Lund med omnejd med såväl kollektivtrafik som eget fordon (2 minuter från Inre ringvägen).

Hissen från markplan tar oss upp på lugna och insynsskyddade våningsplanet där denna tvåa med stor potential ligger. Här bor vi insynsskyddat i en välplanerad bostad med otrolig utsikt från högt våningsplan.

Välkommen på visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
0170
Våningsplan
9 av 11
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
54 kvm*

*Areauppgifter enligt bostädsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 665 kr

I månadsavgiften ingår vatten, värme samt ett analogt grundutbud av TV-kanaler, och varje lägenhet har möjlighet att teckna en fördelaktigt internetuppkoppling (500/500). Föreningen har gemensamt upphandlad el, vilket debiteras kvartalsvis på avin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,34164%
Andel av årsavgiften är
0,34164%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
99 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-03-20

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Blekingsborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
279
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning måste godkännas av styrelsen.
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Delat ägande accepteras på villkor att den boende äger 90% av bostaden.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Blekingsborgs hus färdigställdes 1958 och ligger på fastigheterna Blekingsborg 6 och Hyllie 165:46. Föreningen innehåller 279 lägenheter.

HSB MEDLEMSKAP
För att bli medlem i Brf Blekingsborg måste man först bli medlem i HSB Malmö. Detta blir man genom att betala en andelsavgift och en medlemsavgift via länken https://blimedlem.hsb.se.

I samband med överlåtelse vill föreningen genomföra en tillsyn av bostaden där både säljare och köpare ska närvara.

Föreningen har ett stort fokus på miljö, och föreningen har undertecknat HSBs klimatavtal. Man jobbar aktivt med att reducera förbrukning av energi, tex genom har all ytterbelysning bytts till LED (starkare men ändå energisnålare), och minskad förbrukning av fjärrvärme genom mer effektiv uppvärmning. Uppvärmning sker med en kombination av frånluftsvärmepumpar och solpaneler, förstärkt med fjärrvärme.

Föreningens ekonomi

Nabo är föreningens ekonomiska förvaltare.

Avgiftshöjningar
Avgifterna höjdes med 6% i februari 2024. Inga fler planerade höjningar i dagsläget (kontrollerat 2024-09-05).

Gemensam el
Föreningen har ett gemensamt elavtal. Den fasta kostnaden debiteras på månadsavgiften. Individuell avläsning tillämpas och den faktiska förbrukningen debiteras även den på månadsavgiften.

Försäkring

Fasgheten är försäkrad hos Willis Towers Watson.
I försäkringen ingår kollekvt bostadsräsllägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållningsplan. Utförda renoveringar:
2009: Renovering av hissarna i höghusen.
2010: Totalrenovering av tvätturymmen - ny el, belysning, målning, kakling och självdosering av tvättmedel.
2014-2015 Värmeanläggning i form av värmepumpar och solpaneler, belysning, relining av avloppstammar, övernattningslägenhet.
2015-2016: Fasader, dörrar (entré), grindar, staket samt utomhusbelysning.
2017: Nya garageport. Föreningen har under året gjort en asbestutredning avseende rörinstallationer i garage och källare, där merparten av installationerna inte innehåller asbest. De begränsade delarna som innehåller asbest är i gott skick och inga vidare åtgärder behövs göras.
2018: Byte av garageport, byggande av nytt miljöhus för hantering av källsortering och återvinning, renovering av entréerna.
2019: Uppfördes ett nytt miljöhus för gemensam avfallshantering inom området.
2020: Boulebana byggdes, uppdatering av befintliga lekparksredskap, asfaltering parkeringsområde, entréerna i höghusen renoverades, målning av samtliga entréer samt ny belysning i låghusen mot Blekingsborgsgatan.
2022: Delvis dränering av en garagevägg.
2023: Projekt startat med att fixa butiksgavlarna. All belysning är nu utbytt till LED-belysning, både ute och inne. Under året har föreningen utökat antal laddplatser i garaget. Det finns nu totalt 6 platser (3 laddstolpar med dubbla uttag). Systemet är fortfarande förberett för möjlighet att koppla på fler laddstolpar.
2024: Projekt renovering av butiksgavlar på höghusen Etapp 2 påbörjades redan 2021 med ansökan om bygglov. Projektet drog ut på tiden, då föreningens hus är kulturmärkta, vilket innebar att både Stadsbyggnadskontoret och Muséet involverades avseende utseende och val av fönsterpartier och kakel. Projektet pågår aktivt och beräknas avslutas under våren 2024.

PLANERAT UNDERHÅLL (enligt årsredovisning 2023)
2024 Översyn och uppdatering av trädgården fortsätter under 2024.
2025 Garagerenovering inventeras/besiktigas allt eftersom inför start av projektet. Ett projekt som beräknas ske etappvis under några år
2026 Renovering av entréer i låghusen Etapp 3, beräknas starta under 2026
2027 Byte värmeledningar och radiatorer är framflyttat. Detsamma gäller slipning av trappor.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2058. Underhållsplanen uppdaterades 2023.

Parkering

P-PLATSER
Föreningen har 87 parkeringsplatser placerade i anslutning till fastigheterna. Kostnad för en plats är för närvarande 124 kr/månad.

GARAGE
Mellan hus 54 och 56 ligger ett parkeringsgarage med 72 bilplatser och 3 MC-platser. Nedfart finns i anslutning till parkeringen på framsidan av hus 56. Garaget är försett med en dammsugare för dem som har bilar i garaget. Portar och dörrar är fjärrmanövrerade, och endast de som har plats i garaget har tillträde till detta. För att öka säkerheten för både personer och fordon, är lokalerna kameraövervakade. Kostnad för plats i garaget är för närvarande 310 kr/månad för bil samt 146 kr/månad för MC.

Det finns totalt 6 laddstolpar i garaget och systemet är förberett för möjlighet att koppla på fler laddstolpar. Kostnad för hyra är en fast avgift som avser en fördelning av kringkostnader samt ett kilowattpris enligt följande: Kostnad för garageplats + 100 kr i fast avgift för laddplatsen. Elen läses av och debiteras i efterskott med samma kostnad som för hushållselen. Man behöver stå i kö till garaget och har ingen förtur bara för att man har en el/hybrid bil.

Kösystem tillämpas. Vid intresse, kontakta fastighetskontoret för mer information.

GATUPARKERING
Det finns även parkeringsmöjligheter längs gator i området, både på parallellgatan på andra sidan Per Albin Hanssons väg och längs Blekingsborgsgatan.

TV/bredband

TV: Digitalt grundutbud via Tele2.
Bredband: 500/500 via Ownit.

Gårdsplats/innergård

På grönutrymmet finns föreningens lekplats med gungor, klätterställning, sandlådor mm. Allt nyligen uppfört och regelbundet besiktigat för att uppfylla de regler och säkerhetskrav som finns.

Föreningen har tre stycken grillar med tillhörande sittplatser. I anslutning till grillplatserna finner man även ett litet vattenfall som skapats för att höja miljön och skapa en trevlig stämning

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensamma tvättstugor belägna på markplan. Alla tvättstugor är försedda med elektronisk bokning och tvättmaskinerna är försedda med automatiskt dosering av både tvättmedel och sköljmedel, vilket kan väljas till/från individuellt vid varje tvätt-tillfälle.

Det finns även cykelförråd och samlingslokal tillgänglig för medlemmarna. Lokalen består av ett större och ett mindre rum samt kök och toalett/dusch. Lokalen kan utan kostnad bokas av medlemmar i föreningen. På området finns även ett hobbyrum, i vilket man kan snickra, måla mm.

Föreningen har en helt nyinredd övernattningslägenhet i ett av låghusen. Lägenheten har ett rum samt en köksplats med tillgång till kök och badrum med toalett och dusch. Det finns en enkelsäng samt en bäddsoffa med sovplats för två personer. Lägenheten kostar 350:- per natt.

Föreningen har tre återvinningsstationer.

Övrigt

Föreningen kan nu erbjuda alla medlemmar träning etc till ett mycket bra pris på ett nära gym, Kropp & Energi! Läs mer om gymmet på www.kroppochenergi.se.

Besök gärna föreningen informativa hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/blekingsborg

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Om Gröndal

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Gröndal? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Per albin hanssons väg 56A

Per albin hanssons väg 56A

214 63 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Per albin hanssons väg 56A

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo