-
Köpa
Köpa -
Sälja
Sälja - Hitta bostad
- Skapa bevakning
- Hitta mäklare
Klosters Fälad, Lund
*I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för bredband om 99 kr, fast elavgift om 100 kr samt bränsleavgift om 1176 kr tillkommer. Föreningen har gemensamt elavtal, medlemmen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning.
**enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.
På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.
*enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för bredband om 99 kr, fast elavgift om 100 kr samt bränsleavgift om 1176 kr tillkommer. Föreningen har gemensamt elavtal, medlemmen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning.
Information kommer.
*Betalas av säljare
Brf Klosters Fälad. Föreningen består av 419 lägenheter, varav 6 upplåts med hyresrätt samt 1 övernattningslägenhet. Det finns även 7 lokaler i föreningen, varav 1 upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken.
Övrigt
Extra service kan "köpas" av förvaltningen till självkostnadspris (pris: 400 kr/h) för uppgifter som exempelvis rensning av golvbrunn, uppsättning av hyllor, uppsättning av tavlor, byte av glödlampor, etc. Expeditionen har öppet tisdagar kl 09.00 - 12.00.
Föreningen önskar göra en tillsyn vid överlåtelse.
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.
Årsavgiften och bränsleavgiften har höjts fr om 1 januari 2024 med 5%. Inga planerade höjningar i dagsläget. Föreningen brukar göra budgetarbete i slutet av året (2024-06-11).
Gemensamt elavtal
Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal med individuell mätning och debitering efter faktisk förbrukning. En fast elavgift om 100 kr/mån tillkommer på månadsavgiften. Debitering av elförbrukning sker kvartalsvis.
Försäkrad via Länsförsäkringar, bostadsrättstillägg ingår.
2023 – Byte av större delen av belysning inomhus och utomhus till energisnålare alternativ
2022 – OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2021 – Lekplatser är renoverade/förnyade
2021 – Styrelse-/förvaltarrum renoverad
2021 – Entréportar slipade och lackade
2021 – Lokal (Frisör) renoverad
2021 - Stamspolning
2020 - Nyplantering och komplettering av växtlighet på utsatta områden
2019 - Digital in- och utpassage i varje port med telefonuppringning till varje lägenhet.
2019 - Föreningen införde gemensam el.
2018 - Nytt bredbandsnät med fiber in till varje lägenhet. 1000Mbit/1000Mbit. Utbyggda och inglasade balkonger. Alla marklägenheter fick uterum.
2017 - Hösten 2017 påbörjas ett mark och balkongprojekt.
2017 - Radonmätning i tjugo procent av fastighetsbeståndet mäts på uppdrag av myndighet. Laddstolpar till elbilar.
2016 - Övernattningslägehet färdigställs.
2016 - Parkeringsytorna har breddats och förbättrats. Arbetet fortsätter under 2017. Förbättring av uteplatser, utemiljö samt lekplatserhar förbättrats under 2016. Arbetet fortsätter 2017. Entrébelysning och utebelysningen i området och parken har förbättrats. Diverse förbättring av källargångarna i husen.
2015 - Uppförande av nya cykelhus för att förbättra tillgängligheten till cyklarna. Renovering av gemensamhetslokalen Holken.
2015 - Ombyggnad samt återställning av entrérna till Doppingvägen 2 efter dräneringsförbättring. Nya uteplatser samt nya utemöbler.
2014 - Slutfört takpappsbyte på samtliga hus vilket påbörjades under 2012.
2014 - Förstärkning av utebelysning. Asbestsanering, golvbrunnsbyte samt säkert vatten i badrum som ska genomgå renovering.
2013 - Montering av brytskydd på samtliga källardörrar, källarfönster samt lägenheter på markplan.
2013 - Renovering av kiosken. Ombyggnad till två lokaler för kiosk samt frisörsalong.
2011 - Ombyggnad av värmesystemet med införande av frånluftsåtervinning. Miljöstationer för sopsortering och återvinning. Behållarna är placerade under mark.
2008 - Asbestsanering, golvbrunnsbyte samt säkert vatten i badrum som ska genomgå renovering. Bröstning av delar av lägenhetsbeståndet. Dvs förbättrad isolering under fönsterpartierna.
2007 - Bröstning av delar av lägenhetsbeståndet. Dvs förbättrad isolering under fönsterpartierna. Asbestsanering, golvbrunnsbyte samt säkert vatten i badrum som ska genomgå renovering.
2006 - Asbestsanering, golvbrunnsbyte samt säkert vatten i badrum som ska genomgå renovering. Renovering av fasader.
2005 - Bröstning av delar av lägenhetsbeståndet. Dvs förbättrad isolering under fönsterpartierna. Renovering av Aptiten och kiosken.
2004 - Renovering av samtliga tvättstugor.
2002 - Byggnation av garage till förvaltningen.
2001 - Renovering av ventilationen. Nya takfläktar införskaffades. Bröstning av delar av lägenhetsbeståndet. Dvs förbättrad isolering under fönsterpartierna.
1996 - Utbyte av alla lägenhetsdörrar till Daloc säkerhetsdörr.
1993 - Renovering av fasader
Planerade renoveringar:
- Beslut för eventuellt stambyte eller relining kommer att presenteras för årsstämman 2026/2027. Stammarna filmas och dokumenteras löpande. Vid de få tillfällen ett rör gått sönder, så tillämpas relining. Under 2021/2022 planerades, enligt underhållsplan, filmning av stammarna och detta arbete kommer att fortgå (kontrollerat via hemsida 2024-07-08).
Parkeringsplatser finns längs Vildgåsvägen, Gässlingavägen och Doppingvägen. Att hyra dessa kostar 250 kr/månad, alternativt 350 kr/mån för elbil (plus förbrukning av el). Laddstolpskort bokas av E-ways.
Kontakta Securitas för att se tillgänglighet: 010–470 10 00 helgfria tisdagar klockan 9-11 och 13-15.
Kontrollerat via föreningens hemsida uppdaterad 2024-07-08.
Bredband
Föreningen installerade fibernät i alla lägenheter 2018 och internetleverantör är Halebop. Hastigheten är 1000Mbit/1000Mbit och kostnaden är 99 kr/mån. Det beslutades på stämman 2020 att bredband skall vara obligatoriskt och betalas via månadsavgiften, denna förändring infördes under oktober 2020.
ComHems digitala grundutbud ingår i avgiften.
Kontrollerat via föreningens hemsida uppdaterad 2024-07-08.
Trevliga gårdsplatser med vacker grönska, grillplatser, boulebana och lekplatser.
I föreningen finns en övernattningslägenhet för uthyrning 200 kr/dygn och en föreningslokal att låna kostnadsfritt. Lokalen används även som samlingspunkt då föreningen anordnar bl.a. studiecirklar och helgkurser med olika teman.
Det finns även barnvagnsrum, cykelförråd med laddningsmöjligheter och tvättstugor. Det finns totalt 8 tvättstugor i föreningen och en grovtvättstuga.
Om det förråd som ingår i avgiften inte räcker, så finns det i mån av tillgänglighet extra förråd att hyra i det hus man bor. Priserna är baserade på förrådets storlek. <2 kvm = 75 kr, 2-5 kvm =100 kr, >5 = 125 kr och bokas via den ekonomiska förvaltaren HSB.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information, www.klostersfalad.se
Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.
Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.
Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.
Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.
Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.
Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.
Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.
Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.
Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Klosters Fälad? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.
Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.
När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.
Ansvarig mäklare