Hoppa till innehåll
Sjöglimt. Tordmulevägen 6 - Bjurfors

Stor tomt med närhet till sjön Orlången. Sjöglimt

  • 2 175 000 kr

Vidja, Huddinge

Tordmulevägen 6

Utgångspris:
2 175 000 kr
Tomtarea:
1 827 kvm
Typ:
Tomt

Vill du veta mer om bostaden?

Ansvarig mäklare

Thomas Kihlman

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Huddinge

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Stor tomt med närhet till sjön Orlången. Sjöglimt

Med ett naturnära läge och på en plats som andas landetkänsla.

Beskrivning

Tomt med bra läge mot Orlången i Etapp 2B-C i natursköna Vidja. Var med från start och förvärva en tomt med bra byggrätt.

Med ett högt läge och med kanske en möjlig sjöutsikt jan man förverkliga sina drömmar med att bygga sitt hus.

De generösa byggreglerna ger möjlighet att bygga enplanshus eller ett hus i två plan. Kommunalt vatten är på gång i området. Fastigheten ligger i Etapp 2B!

Fastighetsägaren har tecknat sig för fiber som övergår till köparen!

På 10-15 minuters promenadavstånd från fastigheten når man sjön Orlången med badmöjligheter och fiske, ansök om båtplats. Stora härliga naturområden med vandringsleder och naturreservat. Här bor man också nära till Ågesta golfklubb samt Ågesta ridskola. Till Farsta Centrum är det cirka 10 minuter med bil. Några minuters gångväg från fastigheten finns busshållplats. Välkommen till lugnet i Vidja. Kontakta mäklaren för visning av fastigheten
Välkommen

Planbestämmelser

Detaljplan (2016-06-13) Avgränsat Område För Fördelning Av Gatukostnad (2016-06-13)

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Huddinge Vidja GA:4 ändamål: Vägar

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Sjöglimt
  • Utsikt
  • Bryygan i närheten av tomten

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Vidja 1:651

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Friköpt
Utgångspris
2 175 000 kr
Tomtarea
1 827 kvm

Vatten/Avlopp

Vatten saknas, Avlopp saknas.

Tomt

Typ
Tomt

Om ni vill bygga inom er tomt
Möjligheten att skicka in en bygglovsansökan beror på vilken planbestämmelse din fastighet har på gällande detaljplan för Vidja etapp 2.

Om fastigheten har planbestämmelsen a1 eller a2 på plankartan kan du ansöka om bygglov fyra år efter att detaljplanen har vunnit laga kraft, det vill säga från och med 2022-02-06.

Detta gäller inte om ni vill bygga attefallshus. Då gäller andra villkor och regler, då behövs det bland annat en bygganmälan. Har du frågor om bygglov skicka e-post till: bygglov@huddinge.se.

Detaljplanen anger att huvudbyggnad max får uppföras med 150 kvadratmeter byggnadsarea i 1 våning eller max 100 kvadratmeter byggnadsarea i 2 våningar.

Byggnadsarea är i stort sett byggnadens fotavtryck på marken, utkragande delar så som balkonger och takutsprång räknas även in, beroende på hur mycket de kragar ut från fasaden och på vilken höjd från marken. Byggnadsarean påverkas inte av hur många våningar en byggnad är.

Denna fastighet har beteckningen a2, vilket innebär att genomförandetiden börjar fyra år efter detaljplanens laga kraft-datum. I övrigt gäller bestämmelserna B II fril e1 och e2. Så det borde leda till att om planen vann lagakraft 6 februari 2018 och genomförandetiden börjar 4 år efter planen vunnit lagakraft så blir det 7 februari 2022 som genomförandetiden började.

B = bostäder. I huvudbyggnad får även verksamhet som inte är störande för omgivningen inredas. Verksamheten ska helt förläggas inomhus.
II = Högsta antal våningar. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6,5 meter och högsta nockhöjd 8,5 meter och för komplementbyggnad 3,0 meter respektive 4,0 meter.
Fril = friliggande hus
e1 = högst en huvudbyggnad. Huvudbyggnad i två våningar får byggas med högst 100 kvm byggnadsarea (BYA). Huvudbyggnad i en våning får byggas med högst 150 kvm BYA. Huvudbyggnad får inrymma högst två lägenheter, varav den mindre får vara högst 55 kvm bruttoarea (BTA). Nya komplementbyggnader får sammanlagt ha en högsta byggnadsarea om 40 kvm. Alternativt får den mindre lägenheten inrymmas i befintligt fritidshus som då får ha en högsta BYA och BTA om 55 kvm, men då är byggrätten för komplementbyggnader förbrukad. e2 = minsta tomtstorlek är 1500 kvm.

Om man som fastighetsägare däremot vill ansöka om bygglov innan det att kommunen har skickat ut en gatukostnadsfaktura så måste dock fastighetsägare ställa en säkerhet till kommunen i form av ett skriftligt pantbrev som pantförskrivs till kommunen, vilket ska motsvara gatukostnadsbeloppet. Detta för att kunna få ett startbesked för sitt bygglov. Om fastighetsägaren vid detta tillfället istället vill betala gatukostnaden för att slippa ta ut ett pantbrev så går det bra att då betala gatukostnadsbeloppet istället. Om man inte avser att ansöka om något bygglov och inte vill göra något med sin fastighet så kan man dock avvakta tills runt 2027 med sin gatukostnad.

Kommunen säger att man kommer debitera ut vägavgifterna under 2026-2027 när hela Vidja är klart. Detta enligt Jonas Pettersson Exploateringsingenjör på Huddinge Kommun.

Gatukostnader påförs fastigheten när området är detaljplanerat och klart enligt Huddinge kommun! Läs mer på
www.Huddinge.se/vidja.
Idagsläget är gatukostnaden 208 483 kr då fastigheten är befintlig.

Anslutning till kommunalt vatten sker när utbyggnad sker! Kostanden för detta kan räknas ut via denna länk!

<a href="https://www.stockholmvattenochavfall.se/anslutning#">https://www.stockholmvattenochavfall.se/anslutning#</a>!/berakna-din-anlaggningsavgift

Planbestämmelser

Detaljplan (2016-06-13) Avgränsat Område För Fördelning Av Gatukostnad (2016-06-13)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Huddinge Vidja GA:4 ändamål: Vägar

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 291 000 kr
Fastställt
2021
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
12 910 kr

Övrigt

BUDGIVNING - Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet. Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT - 2023 tas en fastighetsavgift ut om 9 287 Kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2007-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevs kostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.
Fastighetsskatten är 1,0 procent av tomtens taxeringsvärde.

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 080 000 kr

Om Huddinge

Att bo i Huddinge kommun

Huddinge är för dig som söker närhet till badklippor, strövområden och sportaktiviteter men samtidigt direkt närhet till storstadspulsen i centrala Stockholm.

Sett till folkmängd så är Huddinge den näst största kommunen i Stockholms län. Det gör att kommunen erbjuder en stor bredd av olika boenden. I norra delen av Huddinge som gränsar mot Stockholms stad ligger Stuvsta-Snättringe och Segeltorp. Här finns villor och småhus, men även flerfamiljshus såsom kedjehus och radhus i Myrängen och Snättringedalen.

Söderöver ligger Sjödalen-Fullersta som utgör Huddinges centrala delar. Området består till hälften av villor och radhus, och till hälften flerfamiljshus. Här ligger Huddinge Centrum med sin charmiga småstadskänsla och öppna torgmiljö. I centrumet kan du spendera timmar med att botanisera bland såväl de mest kända klädkedjorna som små specialbutiker. Välsorterade matvarubutiker finns i form av Hemköp och Coop där den senare fungerar som postombud. Centrumet inkluderar även faciliteter som vårdcentral, apotek, optiker och tandläkare. Från centrumet tar du dig enkelt till pendeltågsstationen och därifrån vidare till Stockholms innerstad på ca en kvart.

Vid sidan av Huddinge centrum finns lokala affärscentrum utspridda på en rad platser i kommunen, däribland ett av Stockholms mest populära i form av Kungens kurva intill Segeltorp. Här ligger världens största IKEA-varuhus och ett flertal andra kända varuhuskedjor. I Kungens kurva ligger även shopping- och nöjescentret Heron City med ett brett utbud av butiker, bowling, restauranger, 18 olika biodukar med mera.

Populära Rådsparken ligger ca 10 minuters gångväg från Huddinge centrum och är perfekt för barnfamiljer. Bland annat finns skatepool, klätterblock och konstgräsplan. Men mest uppskattat är ett stall för djurintresserade barn i alla åldrar. Stallet innehåller bland annat åsnor, getter, får, kaniner och höns där barn får delta i verksamheten och lära sig att ta hand om djuren. I anslutning till parken finns faciliteter som toaletter med skötbord, café och micro för medhavd matsäck.

I närheten av Huddinge centrum ligger även Sjödalsparken. Där finns två boulebanor, en tillgänglighetsanpassad lekplats och en scen. En årlig höjdpunkt är den populära blues- och jazzfestivalen som hålls i parken.

Naturupplevelser och fritidsaktiviteter bjuder Huddinge generöst på där ungefär en tredjedel av kommunens yta är naturreservat. Längs Huddinges många sjöar och vattendrag finns badmöjligheter från klippor och stränder – några lugna, andra mer livfulla. I Gömmarens naturreservat finns en särskild hundbadplats där hundar får bada okopplade. För den fiskeintresserade så tillåts fiske i flera av vattnen där fångsten kan bestå av allt från öring och abborre till gädda och mört. Oftast krävs att du köper ett fiskekort för några hundralappar.

Ett välbesökt friluftsområde är Flottsbro ca 3 km från Huddinge centrum. I området finns flera vandringsleder och motionsspår. Träningen kan avslutas med ett dopp vid det populära Flottsbrobadet. Här finns även möjlighet att hyra kanoter och trampbåtar. På vintern åker man skridskor när sjön frusit till is eller tar skidorna till Flottsbrobacken som är länets högsta skidbacke med tillhörande skidanläggning.

I Huddinge finns ett stort antal förskolor och grundskolor samt fyra kommunala och två fristående gymnasieskolor. I Flemingsberg ligger dessutom Södertörns högskola.

Flera vårdcentraler finns i kommunen samt Karolinska universitetssjukhuset, ett av Europas ledande universitetssjukhus som erbjuder ett brett spektrum av vård.

Kollektivtrafiken till och från Huddinge utgörs av pendeltåg, tunnelbana och bussar. Via bil tar det ca 20 minuter från Huddinge centrum till centrala Stockholm. Även inom kommunen är kommunikationen i regel god.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Huddinge? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tordmulevägen 6

Tordmulevägen 6

12352 Farsta

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Vill du veta mer om bostaden?

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder